Szeged: A mediterrán vidék folyékony aranya //Ouro líquido do Mediterrâneo

Szeretettel köszöntelek a Szeged Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1376 fő
  • Képek - 881 db
  • Videók - 224 db
  • Blogbejegyzések - 299 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 632 db

Üdvözlettel,

Szeged Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szeged Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1376 fő
  • Képek - 881 db
  • Videók - 224 db
  • Blogbejegyzések - 299 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 632 db

Üdvözlettel,

Szeged Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szeged Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1376 fő
  • Képek - 881 db
  • Videók - 224 db
  • Blogbejegyzések - 299 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 632 db

Üdvözlettel,

Szeged Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szeged Közösségi Oldala közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1376 fő
  • Képek - 881 db
  • Videók - 224 db
  • Blogbejegyzések - 299 db
  • Fórumtémák - 39 db
  • Linkek - 632 db

Üdvözlettel,

Szeged Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mikor az olajbogyók megérnek a fán, zöldről fényes feketére változik a színük. Ám a sötét külső mögött "arany" rejtőzik, s csak sajtolásra vár. Préseléskor az érett bogyók aranyló folyadékot engednek ki magukból. Érdekesség. Évezredek óta ékesíti a mediterrán családok asztalát! Ez az arany - az olívaolaj- az olajfák megfizethetetlen kincse.

Ez a csodálatos isteni ajándék, Portugáliától Szíriáig beborítja a dimbes-dombos vidéket. E hatalmas fák nedve ízletes s egészséges. Az ott élő embereknek a fa könnye szó az olíva olajt jelenti. Az olaj szó kifejezés spanyol megfelelője aceite, az arab azzáyt szóból ered, melynek jelentése az olíva leve!! Ha belegondolunk valójában a préselt olajbogyó hamisítatlan nedve. Érdekesség, az olívából nyert olaj nem igényel semmiféle adalékanyagot, vagy kémiai eljárást, mert megőrzi természetes tulajdonságait, ízét s a felejthetetlen aromáját.
A folyékony arany ma is páratlan.
Erla Zwingle történész okfejtése az olívaolajról "Minden korban értékesnek tartották, és használták élelemnek, lámpaolajnak, gyógykenőcsnek és vallási célokra" Évezredek óta az előállításának módja semmit nem változott! A szüretelők először botokkal ütögetik a fák ágait. Ezáltal a termés leesik, majd a földről felszedegetik. Később a bogyót a magjával együtt összezúzzák a malomban. Azután, a szilárd részeket eltávolítják. Végül az, így nyert olajt különválasztják a víztől egy ülepítő medencében, ami rögvest fogyasztható! Az arannyal ellentétben az olívaolajból sokfajta létezik, mint a borból!? Ritkaság. A Glóbuszon egymilliárd olajfa él. Kertészeink 680 - fajta olívafát tudnak megkülönböztetni! Ez nem semmi! A fák sokféleségétől függetlenül, a talaj, az időjárás, a szüret időpontja (November-február) s a feldolgozás módja mind befolyásolja a gyümölcs különleges ízét, színét, aromáját! A szakmai zsűri - kóstolók - íz alapján csoportosít, pl. édeskés, csípős, gyümölcsös és harmonikus. Az ízlelőbimbók biztosítják a végtermékek minőségét, mely évezredek óta változatlan! A mediterrán éghajlat igazán kedvez az olajfáknak. Ezért a világ olajfáinak 95% - a, a Földközi- tenger vidékéről származik! Ám a turisták zöme találkozhat olajfaligetekkel Görögország, Marakó, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szíria, Törökország és nem utolsósorban Tunézia dombjain.
Nemcsak a mediterrán konyha egészséges alapanyaga
A konyhák meghatározó eleme, és sok helyi ételt ízesítenek vele. "Felhasználása sokrétű pl sütéshez, pácoláshoz... stb., ha valamit már 4000 éve fogyasztanak, az nem lehet rossz"- jegyezte meg José Garcia mesterszakács, mikor arról diskurált mennyire fontos a folyékony arany a spanyol ételek elkészítésénél. Az orvosok egymástól független tapasztalták, e termék kiváló hatással bír az egészségre! A szűz olívaolajban gazdag étrend csökkentheti a szívbetegség s a rák kockázatát. Ha szűz aranyat használnak alapvető zsiradékként a rák előfordulási aránya alacsonyabb, mint az észak európai országokban. A magas olajsav tartalma miatt - 80% - jó hatással van a keringési rendszerre! Sőt, mivel nincs szükség kémiai eljárásokra vagy tartósító szerekre, ezáltal megőrzi az érett bogyókban lévő vitaminokat, egyszeresen telítetlen zsírsavakat, s más természetes összetevőket
Jó tanácsok az aranyról
- Az olaj 18 hónapig őrzi meg a minőségét
- A fény károsítja az összetevőit, ezért hűvös, sötét helyen tároljuk
- Az olívaolaj elveszíti antiaxidánsait, ha egynél többször sütnek vele
- A táplálkozási szakértők azt ajánlják, hogy egész életünk során fogyasszuk, ha szeretnénk teljes mértékben a javunkra fordítani az egészségünkre gyakorolt kedvező hatását.
- Különösen jó hatással van az emberi szervezetre, ha mindennapi ételeink elkészítéséhez használjuk, melyekben sok hal, zöldség, hüvelyes s gyümölcs van
S nem utolsó sorban
A másodlagos összetevők, például az E vitamin, a polifenolok (aromás összetevők) antioxidáns tulajdonsága miatt az olívaolaj a bőrt védi, s ápolja. Ezért széles sprektumban használják kozmetikumok, krémek, samponok, szappanok előállításához. Tudtad?. Az ókori görögök s rómaiak gyógynövényekkel kevert olívaolajjal tisztították, ápolták a bőrüket. Később a VI. században francia mesteremberek olívaolajos szappant kezdtek készíteni úgy, hogy az olaját, tengeri növények hamujával keverték össze.
-oil-

Ouro líquido do Mediterrâneo

Quando a amadurecer azeitonas na árvore, mudando de verde para preto brilhante na cor. Mas por trás do escuro lá fora o "ouro" está escondido, e apenas &224; espera de prensagem. Pressionando a frutos maduros s&227;o líquidos de ouro para sair-se. Interessantes. Milhares de anos em famílias Mediterrâneo enfeitar seu desktop! Este ouro - azeite da oliveira é tesouros inestimáveis. Este é um presente maravilhoso divino, a partir de Portugal para a Síria cobre a paisagem montanhosa. Esta árvore enorme sap deliciosas e saudáveis. As pessoas que vivem literalmente em lágrimas as árvores, o óleo de oliva. Aceite o óleo frase equivalente espanhol palavra, azzáyt vem do árabe, o que significa suco verde-oliva! Se voc&234; realmente pensa sobre a seiva pura de azeitona. Curiosamente, n&227;o o óleo da olívából requerem quaisquer aditivos ou processo químico, pois preserva as propriedades naturais do gosto e do aroma inesquecível.
Ouro líquido ainda é incomparável.
Raciocínio Erla do historiador Zwingli Azeite "foi valiosa em todos os tempos, e usado para o alimento, o óleo da lâmpada, pomadas e fins religiosos" para milhares de anos desde que o método de produç&227;o n&227;o mudou nada! A primeira colheita das árvores com varas nivelá-la. Assim, o rendimento cai, a terra felszedegetik. Mais tarde, as bagas se, juntamente com o esmagado na fábrica. Ent&227;o, as porçőes sólidas s&227;o removidas. Finalmente, o óleo obtido separa da água em uma bacia de decantaç&227;o, que é comer certo! Em contraste com o ouro, há muitos tipos de azeite, como o vinho? Raridade. O globo em um milh&227;o de oliveiras ao vivo. Jardineiros 680 - variedades de oliveira pode ser distinguido! Isso n&227;o é nada! Independentemente da diversidade de árvores, solo, clima, época da colheita (novembro-fevereiro) e do método de processamento ea influ&234;ncia das cores de frutas especiais, sabor e sabor! Um painel de especialistas - degustaç&227;o - sabor de tabular, por exemplo. doce, frutado, picante e harmonioso. O paladar para garantir a qualidade do produto final, que permaneceu inalterado por milhares de anos! O clima mediterrâneo é muito favorável para as oliveiras. Portanto, 95% das oliveiras do mundo - na regi&227;o do Mediterrâneo de origem! Mas a maioria de turistas que v&234;m em olival na Grécia, Marakó, Itália, Portugal, Espanha, Síria, Tunísia, Turquia, e por último mas n&227;o menos importante, as colinas.
N&227;o só ingrediente saudável na cozinha mediterrânica
As cozinhas característica dominante, e muitos pratos locais aromatizado com ele. "Múltiplos usos, tais como fritura, marinado, etc .... Se voc&
234; tem algo para comer durante 4000 anos, n&227;o pode estar errado" - disse José Garcia, um mestre quando se diskurált a importância do ouro líquido da preparaç&227;o de alimentos espanhol. Os médicos, independentemente encontrei este efeito excelente produto para a saúde! A virgem dieta rica azeite pode reduzir as doenças cardíacas eo risco de câncer. Se voc&234; usar gorduras essenciais como o ouro virgem, a taxa de incid&234;ncia de câncer é menor do que nos países do norte europeu. O alto teor de ácido oléico - 80% - bom para o sistema circulatório! Além disso, já que n&227;o há necessidade de conservantes ou processos químicos, preservando assim a frutos maduros em vitaminas, ácidos graxos monoinsaturados e outros ingredientes naturais
Um bom conselho para o ouro
- 18 meses, o petróleo mantém a qualidade de
- Os danos aos componentes da luz, para um lugar fresco e escuro, no
- Azeite perde antiaxidánsait se voc&
234; assar com mais de uma vez
- Os especialistas em nutriç&227;o recomendam que todas as nossas vidas para beber se voc&234; quiser o benefício integral-nos pagar por efeitos benéficos a nossa saúde.
- Especialmente bom para o corpo humano quando usado em pratos do cotidiano em que uma grande quantidade de peixes, verduras, legumes e frutas
E por último mas n&227;o menos importante
Os componentes secundários, tais como a vitamina E, polifenóis (compostos aromáticos), as propriedades antioxidantes do azeite protege a pele e nutre. Portanto, use sprektumban gama de cosméticos, cremes, shampoos, produç&
227;o de sab&227;o. Voc&234; sabia?. Os antigos gregos e romanos misturado com ervas, azeite de oliva, limpa, alimentada em sua pele. Mais tarde, no VI. franc&234;s do século artes&227;os começaram a produzir sabão de azeite, de modo que os óleos vegetais do mar, misturado com cinzas.
-oil-

Címkék: www.fecsego.eu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu